به گزارش راهبرد معاصر با افزایش دوباره روند ابتلا به بیماری کووید 19 و افزایش تعداد بستری ها اسامی شهرهای قرمز کرونا افزایش یافته و همین موضوع سبب تشدید محدودیت ها در بسیاری از نقاط کشور شده است. ورود ویروس جدید کرونا در دو سه هفته اخیر به کشور باعث شده است که بر اساس آخرین آمار رنگ بندی شهرستان های 92 شهرستان قرمز، 183 شهرستان نارنجی و 173 شهرستان در وضعیت زرد قرار بگیرند. این درحالی است که تعداد شهرستان های آبی به عدد صفر رسیده است. شیوع گونه هابی جدید کرونا و کاهش مراقبت های بهداشتی باعث آغاز موج پنجم کرونا شده است . در ادامه اسامی شهرهای قرمز و نارنجی را بخوانید.
استان اصفهان: اردستان
استان ایلام: مهران
استان بوشهر: تنگستان، جم، دشتی، دیلم، عسلویه، گناوه
استان تهران: اسلامشهر، بهارستان، پاکدشت، پردیس، تهران، دماوند، ری، شمیرانات، فیروزکوه، قرچک، ورامین
استان خراسان جنوبی: نهبندان
استان خراسان شمالی: اسفراین، بجنورد
استان خوزستان: امیدیه، اندیمشک
استان سیستان و بلوچستان: ایرانشهر، بمپور، خاش، زابل، زاهدان، زهک، سراوان، سرباز، میرجاوه، نیک شهر
استان فارس: جهرم، خنج، داراب، زرین دشت، قیر و کارزین، کازرون، کوار، گراش، لارستان، لامرد
استان کردستان: دهگلان
استان کرمان: ارزوئیه، بم، جیرفت، رابر، رفسنجان، رودبار جنوب، ریگان، سیرجان، عنبرآباد، فاریاب، فهرج، قلعه گنج، کرمان، کهنوج، منوجان، نرماشیر
استان کرمانشاه: گیلانغرب
استان کهگیلویه و بویر احمد: گچساران
استان گلستان: آزادشهر، علی آباد، گنبد کاووس، مینودشت
استان گیلان: آستارا
استان لرستان: پلدختر، خرم آباد
استان مازندران: آمل، چالوس، قائم شهر، محمودآباد
استان مرکزی: خمین
استان هرمزگان: بستک، بندر لنگه، بندرعباس، پارسیان، حاجی آباد، خمیر، رودان، سیریک، قشم، کیش، میناب
استان یزد: اردکان، تفت، خاتم، مهریز، میبد، یزد
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار تهران گفت: طبق آخرین وضعیت اعلام شده از سوی ستاد مقابله با کرونا کشور استان تهران در وضعیت قرمز قرار گرفته و بر همین اساس ۷۰ درصد از کارمندان ادارات و مراکز باید به صورت دورکاری به فعالیت بپردازند. ۳۰ درصد دیگر نیروها نیز باید در محل کار خود حضور داشته باشند و به صورت حضوری فعالیت کنند. همچنین مشاغل ضروری نیز به صورت ۵۰ درصد باید فعالیت کنند، یعنی ۵۰ درصد به صورت حضوری فعالیت کنند و ۵۰ درصد دیگر نیز باید از دورکاری استفاده کنند.آخرین رنگبندی شهرهای کشور از نظر شیوع ویروس کرونا منتشر شد و بر این اساس ۹۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۱۷۳ شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.وزارت بهداشت با اعلام وضعیت قرمز کرونا در تهران و ۹۱ شهرستان دیگر رنگبندی شهرستانها که از شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۰ اعمال میشود در اپلیکیشن ماسک منتشر شد.
این وزارت خانه اعلام کرد: شیوع سویههای جدید ویروس و کاهش سطح مراقبتهای بهداشتی باعث آغاز خیز پنجم کرونا در کشور شده است.بر اساس این اعلام، حضور در مراکز پرازدحام، صرف غذا در رستوران ها و تالارهای سرپوشیده و سفر با وسایل نقلیه عمومی که تعویض هوای مناسبی ندارد از جدیترین عوامل انتقال بیماری است.وزات بهداشت در این رنگ بندی اعلام کرد: بعضی شهرستان های قرمز با انتشار ویروس هندی و آفریقای جنوبی مواجه هستند و در صورت عدم رعایت پروتکلها، احتمال شروع موج جدید کرونا جدی است.
این مسئول با اشاره به کمتوجهی مشهود مردم به پروتکلهای بهداشتی دوران کرونا طی هفتههای اخیر گفت: یکی از دلایل مهم بازگشت روند صعودی کرونا بیتوجهی به پروتکلها و عادیانگاری اجتماعی است. متأسفانه در حال حاضر رعایت پروتکلها در مازندران به پایینتر از ۶۵ درصد رسیده است.وی به افزایش سفرهای پایان هفتهای مردم برخی نقاط استان به مناطق ییلاقی به روال تابستانهای هر سال اشاره کرد و افزود: یکی از دلایلی که آمل زودتر از سایر شهرستانها وارد وضعیت قرمز شد و پارسال هم دورانی طولانی در وضعیت قرمز قرار داشت این است که آمار رفتوآمدهای خانوادگی و دورهمیها و سفر هفتگی به ییلاقات در این شهرستان بالاست.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: یکی از عوامل مهم افزایش شیوع کرونا در این فصل بیتوجهی تهویه عمومی است. با توجه به افزایش دمای هوا، درها و پنجرهها برای استفاده از کولر بسته میشود و خانوادهها در محیطی کاملا بسته کنار هم قرار میگیرند که این روند سرعت شیوع و انتقال بیماری را افزایش میدهد. در حالی که گرما را میشود تحمل کرد، اما این بیماری غیرقابل تحمل است.
اویس افزود: عادی شدن رفتارهای اجتماعی در برخی اماکن پررفتوآمد و پرتجمع مانند رستورانها، تالارها، فروشگاههای زنجیرهای و برخی اماکن ورزشی سرپوشیده دوباره ما را در وضعیت سختی قرار میدهد. انتظار داریم رسانهها به این عادیانگاری در این اماکن واکنش نشان دهند و برای افزایش توجه جامعه به رعایت پروتکلهای بهداشتی طی این روزها تلاش کنند.موج چهارم کرونا از چهار فروردین با حدود ۴۰۰ بیمار بستری در این استان آغاز شده بود که ۲۳ روز بعد یعنی در روز ۲۷ فروردین تعداد بستریشدگان به یکهزار و ۶۴۴ نفر رسید و از آن به بعد شیب نزولی کرونا در این استان آغاز شد که تا دهه سوم خرداد نیز این روند ادامه داشت. به طوری که روز ۲۹ خرداد فقط ۴۰ بیمار جدید در مازندران شناسایی شده بودند، اما طی دو هفته اخیر نمودار ابتلا به کرونا در مازندران باز هم صعودی شد و تعداد افراد شناسایی شده در هر روز سه رقمی شد.در حالی که تعداد بستریشدگان کرونایی در بیمارستانهای مازندران روز هشتم تیر ۴۲۵ نفر بود، طبق آخرین آمار اعلام شده از وضعیت کرونایی مازندران تا ظهر روز ۱۰ تیر، یعنی پس از ۴۸ ساعت با اضافه شدن ۱۱۵ نفر، تعداد بستریشدگان کرونایی در این استان دستکم به ۵۶۰ نفر رسید که ۱۰۲ نفر از آنها به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.